Το Ubuntu είναι φοβερό!

Βρίσκομαι στο Release Party του Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex (το Aτρόμητο Αγριοκάτσικο). Έχοντας φέρει το MacBook, είπα να δοκιμάσω εάν θα δουλέψει με το ΒootCamp που έχω ήδη στήσει για τα Windows (Vista, εξού και το όνομα του, VistaBook). Παίρνω το CD απο τον Κώστα, το βάζω στο DVD-Rom, και κάνω Reboot.

Tο LiveCD τρέχει, μπαίνει κανονικά, αλλά δεν αναγνωρίζει την ασύρματη κάρτα ήχου. Το φανταστικό είναι οτι αναγνωρίζει ακόμα και τα κουμπιά για την ρύθμιση της φωτεινότητας και του ήχου, ακόμα και την κάμερα! Λογικό βέβαια να μήν υποστηρίζει την ασύρματη κάρτα ήχου αφού είναι ένα κλασσικό πρόβλημα με το linux, επειδή δεν υπάρχουν drivers απο τις εταιρίες και είναι δύσκολο να γίνει reverse engineer στα chipset.

Ο Κώστας όμως έρχεται να σώσει την μέρα, καθώς βγάζει το 3G Mobile USB Stick του, και μου το δίνει. Καιρός να δοκιμάσουμε και την υποστήριξη 3G του 8.10 λοιπόν. Το βάζουμε, το αναγνωρίζει αμέσως, και μας λέει να επιλέξουμε χώρα, και δίκτυο. Με ελάχιστες αλλαγές (βάζουμε username/password, και αλλάζουμε τον server στον οποίο συνδέεται απο internet.vodafone.gr σε internet) έχουμε ασύρματο mobile internet. Ο Firefox δουλέυει, και μάλιστα φορτώνει πολύ γρήγορα, και τρέχει και απο LiveCD!

Για να δείξουμε το IRC σε εναν φίλο του Ubuntu, ανοίγω το Package Manager (Add/Remove Programs), γράφω X-Chat, κάνω ένα κλίκ, και σε μισό λεπτό εγκαθίσταται και μου το βάζει στο μενού Internet. Ανοίγοντας το συνδέεται απευθείας στο FreeNode και μάλιστα μπαίνει και στο κανάλι #Ubuntu, οπού μπορεί κανείς να βρεί βοήθεια. Εύκολα και γρήγορα.

I love Ubuntu!!

3 Responses to “Το Ubuntu είναι φοβερό!”

 1. Ανασκόπηση του Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) release party Πάτρας « ktogias blog said:

  Nov 03, 08 at 12:23 am

  [...] Με το Βασίλη δοκιμάσαμε το live cd του ubuntu 8.10 στο MacBook του. Έμεινε κατενθουσιασμένος. Το 8.10 αναγνώρισε και ρύθμισε σωστά σχεδόν όλο το υλικό του MacBook, εκτός από την ασύρματη κάρτα δικτύου, ενώ αποκτήσαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο με το 3G Mobile Broadband usb modem μου σε 1 λεπτό χάρις το νέο οδηγό για 3G modems. Αλλά καλύτερα να σας τα πει ο ίδιος. [...]

 2. Georgitzikis VasilisNo Gravatar said:

  Nov 03, 08 at 12:40 am

  Κώστα ευχαριστώ για το Comment απο το blog σου, με βοήθησε να δω πως ένα αρχείο του WordPress δεν είχε γίνει σωστά upload. Είδες τι διορθώνει κανείς βραδιάτικα…

 3. SoulstormNo Gravatar said:

  Nov 04, 08 at 1:26 pm

  Δηλαδή ουσιαστικά έβαλες Linux στον Mac σου? Ωραίος. Αυτό θέλω να μου το μάθεις…


Leave a Reply


Tzikis is using WP-Gravatar