Λίγη Ησυχία ρε παιδιά

Τις τελευταίες μέρες τρέχω και δεν φτάνω. Εξ’ ού και το γεγονός πως έχω να γράψω εδω πέρα κάτι βδομάδες.

Εκτός του οτι έχω γίνει υπόδειγμα φοιτητή και ξυπνάω κάθε μέρα στις 8-9 για να πάω στη σχολή, είτε για μάθημα είτε για να βοηθήσω στο υπολογιστικό του τμήματος, είχα πήξει την προηγούμενη βδομάδα και στις εργασίες (Λειτουργικά Συστήματα Ι για την ακρίβεια). Εκτός του οτι είμαι σε ομάδα 2 ατόμων αντί για 3, είχε και ο “συνεργάτης” μου προβλήματα και έμεινα εγώ να κάνω ένα τεράστιο μέρος του πρότζεκτ, το οποίο όμως ελπίζω οτι πήγε πολύ καλά

Εδώ όμως θέλω να χιλιοευχαριστήσω τον Αποστόλη Μπέσσα, που με βοήθησε απίστευτα στο να ξαναθυμιθώ τον όποιο προγραμματισμό σε C ήξερα, και να κατανοήσω απόλυτα το πώς να χρησιμοποιήσω pointers σε επίπεδο που δεν είχα ξαναδουλέψει (μέχρι πρότινος τους απέφευγα όσο μπορούσα, γιατι βαριόμουν να τους μάθω). Και ενα ευχαριστώ και στον Κώστα Μαμαλάκη, που μου έδωσε μια πολύ καλή ιδέα για το allocate της κοινής μνήμης που χρειαζόταν για το project.

Αμέσως μετά απο αυτό, είχαμε να κάνουμε την άσκηση για το εργαστήριο Μικρουπολογιστών Ι, κάτι που τελικά χάρηκα πάρα πολύ, μιας και γράψαμε κώδικα σε Αssembly και δούλεψε με την μία (είχε μόνο ένα bug, αντί για 4 γράψαμε 2 σε ένα σημείο), και ήταν πολύ ωραίο το να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι μόνος σου τις οποίες και να καταλαβαίνεις απόλυτα. Γιούπι!

Και τέλος, έχω να ανακοινώσω πως σκοπέυω να ποστάρω τον κώδικα του προγράμματος εδω σε GPL3, μιας και μου το ζήτησαν ήδη 2-3 φίλοι ώστε να καταλάβουν πως έπρεπε να φτιάξουν το πρόγραμμα, και για όποιον άλλον ίσως, μπορεί, κάποια στιγμή, άν, και καλά, το θελήσει.

Αφού όμως καθαρίσω λίγο τον κώδικα, και το “τελειοποιήσω”. Όταν λέω τελειοποιήσω, εννοώ οτι θα βάλω 1-2 πράγματα που σκέφτηκα τελευταία στιγμή να κάνω, αλλά και πάλι θα είναι η ίδια βλακεία.

Leave a Reply


Tzikis is using WP-Gravatar