Must…keep…blogging….

Εν μέσω εξεταστικής, βαρεμάρας, και γενικότερα μιας εξωφρενικής κατάστασης (αυτή τη στιγμή που γράφω, το διαβολάκι μου ψιθυρίζει στο -δεξί, σημειωτέον- αυτί να τα παρατήσω όλα και να παίξω videogames μέχρι τελικής πτώσεως), η σκέψη του να κάνω οποιοδήποτε είδος εργασίας μοιάζει απάνθρωπη. Αλλά(!), εγώ θα επιμείνω.

Και μετά απο τον παραπάνω συμπαθέστατο και απολύτως απαραίτητο μονόλογο… ας έρθουμε στα θέματα που μας αφορούν. Πρώτα απ’ όλα, χαιρετίστε τον κάτοχο ενος Wii. Ω ναί, χθες το βράδυ, μεσα στα στενά σκοτεινά παράνομα σοκάκια της Πάτρας (μεσα στο ωραίο, φωτεινό, ήσυχο και καινούργιο σπίτι μου βασικά) έλαβε χώρα μια παράνομη αγοραπωλησία μιας μεταχειρισμένης κονσόλας μαζί με έξτρα καλούδια μεταξύ εμού και ενός συμφοιτητή μου. Το μόνο που έχω να πω είναι οτι το Wii είναι απίστευτο.

Και, σε λίγο πιο σοβαρά θέματα τώρα: Είχα πεί να μην γράψω για αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι έγινε μεγάλη αναστάτωση, και είναι αρκετά σημαντική είδηση. Η Asus λοιπόν, έστειλε (κατα λάθος;) μαζί με laptop της, recovery disk τα οποία περιείχαν κώδικα αρκετών απο τα προγράμματα της, key generators, αλλά και έγγραφα της Microsoft. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Asus, θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθεί ποιός είναι υπεύθυνος για αυτές τις ατασταλείες.

Επίσης, η ΙΒΜ πάει για ρεκόρ, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει καλύτερους επεξεργαστές, επενδύοντας σε επεξεργαστές των 22 νανόμετρων. Ο λόγος είναι, εκτός των φορητών υπολογιστών που χρειάζονται όλο και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και θερμοκρασία με όλο και αυξανόμενες επιδόσεις, η δημιουργία data centers φιλικότερων προς το περιβάλλον (και, φυσικά, την τσέπη του ιδιοκτήτη).

Και, κυρίες και κύριοι, η καλή μας Microsoft έρχεται για ακόμα μια φορά να μας σώσει απο τους κακούς πειρατές, που πουλάνε αντιγραμένο λογισμικό και μας δυαλύουν τα σπίτια. Αυτή τη φορά, μας υπόσχεται πιο αμείλικτο Windows Genuine Advantage στα XP (το πρόγραμμα που βλέπει αν τα Windows είναι αντιγραμμένα ή αυθεντικά), φυσικά για την προστασία μας. Και όχι για τα λεφτά τους. Όοοοοχι, ποτέ. Ρε παιδιά, αφού βγάζετε που βγάζετε τα κλειδώματα, μην μας πουλάτε παραμύθια. Δικό σας είναι το software, κλειδώστε το. Αλλά μη μας περνάτε και για ηλίθιους σας παρακαλώ.

Kαι, ως τελευταία είδηση, ήρθε το Αndroid! Ωρίστε μερικά specs του κινητού της T-Mobile, η οποία είναι η πρώτη που θα βγάλει κινητό με το Google Android (κλειδωμένο στο δίκτυο της φυσικά, τουλάχιστον αρχικά ;)).  Όπως λένε οι δημοσιογράφοι που παρεβρίσκονταν στην παρουσίαση, το κινητό φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο, και σίγουρα θα κερδίσει πολλούς. Εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε σαν συσκευή, αλλά δεδομένου οτι έρχονται ακόμα πολλές διαφορετικές συσκευές, και απο πολλούς κατασκευαστές, σίγουρα το Android έχει μέλλον. Και απο λειτουργικό τουλάχιστον, είναι πολλά υποσχόμενο. Περισσότερες λεπτομέριες απο το event εδώ. Update: απότι βλέπω, έχει ήδη ανακοινωθεί και σε Ελληνικά sites. Συγκεκριμμένα, ωρίστε ένα link απο το insomnia.gr.

Τέλος, θα ήθελα πρώτον να ζητήσω απο όσους παρακολουθούν το blog να αρχίσουν να σχολιάζουν τα νέα, άλλωστε για αυτό υπάρχει το internet. Το moto μας είναι “Σχολίασε και εσύ, μπορείς.”. Και επίσης, σύντομα θα προστεθούν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα στο site οπότε αναμείνατε στο ακουστικό σας (το υπόσχομαι απο τώρα, για να μην το αναβάλω όταν θα βαριέμαι να το κάνω :P).

Α, παρεμπιπτόντως, ορίστε τι θα πεί καλό site: http://www.youtube.com/experiencewii

Leave a Reply


Tzikis is using WP-Gravatar